LUNCH WAFFLE

Vaffel til lunch. Luksus, eller hva? / Waffles for lunch, what a luxury! 



Jeg er veldig glad i vafler, som så veldig mange andre. Denne er en sunnere versjon, uten sukker og med litt grønnsaker gjemt inn, som du faktisk ikke smaker. Og den smaker kjempebra! / I love waffles, as so many others. This is a healthier version, with no added sugar and it even has some veggies hidden inside, that you don't really taste. And it tastes so good! 

Du trenger / Ingredients:

Til 3/4 plater / 3/4 waffles

4 egg (kan bruke kun eggehvite for færre kalorier) / 4 eggs (you can use only the eggwhites for less calories) 
10 ss havregryn / 10 tbsp oatmeal
1 revet gulrot / 1 grated carrot
1ts bakepulver / 1 tsp baking soda
1ss sukrin gold / 1 tbsp sukrin gold - erythritol 
4ss mager kesam / 4tbsp kesam - quark  
1 neve spinat / 1 fistful of spinach
1 neve grønnkål / 1 fistful of kale 

Her kan du bytte ut sukrin med honning, eller uten søtning i det hele tatt. Prøv med forskjellige krydder som gurkemeie og paprika, eller dropp spinat og grønnkål, og legg til kanskje litt kardemomme og kanel, for en skikkelig dessertvaffel. Mulighetene er uendelige! / Trade out sukrin with honey, or make it without any sweeteners at all. Try with different spices, like tumeric or paprika powder, or skip the spinach and kale, add some cardamom and cinnamon for a real dessert waffle. The possibilities are endless! 

Fremgangsmåte / Directions: 

​1. Mos alt med en stavmikser og la det svelle i 10 min. / Mash everything with a handblender and let it sit for 10 min.

2. Stek i vaffeljern, men ikke lukk vaffeljernet før vaffelen er nesten gjennomstekt. Lukker du jernet for tidlig kan du risikere at alt setter seg fast. / Use a waffle iron, but don't close it until the waffle is almost cooked through. If you close it too early you might end up with everything sticking to the iron.

3. Legg vaffeljernet forsiktig ned, og stek i noen min til før den er ferdig! /  Put the iron carefully down and wait a couple of min. before it's done!



Jeg spiser dem med ost og skinke, 1 egg, smøreost, eller noe annet digg. Jeg spiser ca 1/3 av denne oppskriften som en porsjon og sparer resten til de neste dagene. Disse holder seg godt i kjøleskapet et par dager. / Eat them with ham and cheese, 1 egg, cream cheese, or something else that is yummy. I eat about 1/3 of this recipe as one portion and save the rest for the next days. They keep well in the fridge for a couple of days! 



ENJOY! 

Følg meg på snapchat /Follow me on snapchat : Bjerke1995

 

#mat #helse #matblogg #helseblogg #helsemat #fitness #kosthold #grønnsaker #omelett #veggies #lunch #sunnhet #sunnmat #sunnhelse #rasklunch #vafler

5 kommentarer

lisarorvik

12.04.2017 kl.11:07

Dette så godt ut :)

Helene Bjerke

15.04.2017 kl.13:37

lisarorvik: Disse er kjempegode. Anbefales på det sterkeste!!

Herr Huse

13.04.2017 kl.17:45

Dette blir en klassiker!

martheef

16.04.2017 kl.21:37

Kul vri på vaffeloppskrift! kanskje jeg skal prøve :)

Helene Bjerke

18.04.2017 kl.10:14

martheef: Disse er supre!! :-)

Skriv en ny kommentar

Helene Bjerke

Helene Bjerke

21, Oslo

21 år gammel jente fra Oslo som er veldig interessert i kosthold og trening! Begynt på bachelor i ernæring. Opptatt av at sunn mat trenger ikke være vanskelig eller sært, men enkelt og uten spesial-produkter!

Kategorier

Arkiv

hits